احمد نعمت بخش

احمد نعمت‌بخش*

به‌گفته دبیر انجمن خودروسازان در صورت واگذاری شرکت‌های ایران‌خودرو و سایپا و خصوصی‌سازی واقعی، این شرکت‌ها دیگر زیر بار قیمت گذاری دستوری نمی‌روند و به مرور کیفیت و تنوع محصولات بالا می‌رود. در این رابطه پیش از این در جلساتی که با مسئولان ذی‌ربط داشتیم، نظرات‌مان را به‌عنوان انجمن درخصوص واگذاری شرکت‌های خودروساز اعلام کرده‌ و در آنجا گفته‌ایم در شرایط فعلی در سند خودرویی که تهیه شده هم مصرف‌کننده و هم تولیدکننده ناراضی است و به‌همین دلیل بدهی‌های خودروسازان به قطعه‌سازان افزایش یافته، دلایل آن را هم مطرح کرده‌ایم، در این مورد تاکیدمان بر این بوده که باید خصوصی‌سازی واقعی صورت بگیرد.

همچنین این موضوع را اعلام کرده‌ایم، برای آن که شرکت‌ها آسیب نبینند، دولت پیش از واگذاری خودروسازها، باید یک برنامه نظارتی جامع را برای خریداران بلوک‌های مدیریتی سهام خودروسازان طراحی کند تا به این ترتیب مالکان جدید متعهد شوند کیفیت و تنوع محصول خود را بالا ببرند. البته شرکت‌های ایران خودرو و سایپا علاوه‌بر همه پتانسیل‌هایشان، زمین‌های ارزشمندی دارند که می‌توانند از این طریق منفعت آنی کسب کنند.

ذکر این نکته ضروری است فقط مدیران دولتی زیر بار قیمت‌گذاری دستوری می‌روند. این درحالی است که در ماه‌های گذشته شورای رقابت برای خودروسازان تولیدکننده محصولات مونتاژی، قیمت دستوری تعیین کرد ولی هیچکدام از شرکت‌ها به این قیمت‌های دستوری عمل نکردند، چراکه باعث ضرر آن‌ها می‌شد، برای همین شورای رقابت از این تصمیم عقب‌نشینی کرد. از این رو ما به‌عنوان انجمن خودروسازان از خصوصی‌سازی واقعی استقبال می‌کنیم.

بر همین اساس، بهترین راهکار برای رفع مشکلات خودروسازان، صدور مجوز فروش خودرو به قیمت حاشیه بازار است، با این اقدام توان مالی خودروسازان تقویت می‌شود و آن‌ها می‌توانند با پرداخت بدهی‌هایشان به قطعه‌سازان، شرایط را برای تداوم عرضه قطعات در خطوط تولید فراهم کنند.

در این صورت ظرفیت عرضه روزانه ۵هزار خودرو از مسیر خطوط تولید دو خودروساز بزرگ فراهم است. در صورت فراهم شدن چنین شرایطی شاهد کاهش ۱۰ تا ۲۰میلیون تومان قیمت خودرو در هفته، خواهیم بود که این امر به کاهش فاصله قیمت کارخانه و بازار خودرو کمک قابل‌توجهی خواهد کرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 5 =